29 Eylül 2012 Cumartesi

0 Simit Festivali


Simit büyük- küçük, zengin- fakir herkesin severek yediği zenginliklerimizden biridir. Dünyanın ilk “Fast Food”u; Simit Osmanlı döneminde yeniçerilere katık olarak yapılmaya başlanmıştır. Günümüze kadar sevilerek gelmiş lezzetlerimizdir. Tarihi Yarımadada bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Simit Festivali” devam ediyor.
28-30 Eylül 2012 tarihleri arasında Sultanahmet’te düzenlenecek Festivalde ziyaretçiler üç gün boyunca simit ve eğlenceye doyacak.
Ev sahipliğini Fatih Belediyesi’nin yaptığı festivalinsponsorluğunu Simit Sarayı yapıyorFestivalledünyanın ilk fast food’u simidi yapılışındanpişirilmesine kadar tanıtmak, simidin kültürel bir ürün olduğunu vurgulamak hedefleniyor.
28 Eylül Cuma günü Sultanahmet Meydanı Amfi Tiyatro’da Kadir Çöpdemir’in sunuculuğunda başlayan festivaldeAlişan da konser veriyor. Özellikle çocuklar için yüz boyama, karikatür çizimleri, animasyon gösterileri gibi etkinlikler var.
Açık hava sinemasın da eski Türk filmlerinin üç gün boyunca festival katılımcılarına ücretsiz olacak. 3 gün sürecekfestival çerçevesinde belirli zaman aralıklarında vatandaşa ücretsiz simit ve çay da ikram edilecek.
Geçen hafta da “Balık Festivali”ne ev sahipliği yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir geçen yıl düzenlenen “2′nci Sultanahmet Simit Festivali”nde yaptığı konuşmada, “500 yıldır ağızlarımızı tatlandıran, bir dönemin saray aşı, bir başka dönemin gariban aşı, şimdinin ise sevilen atıştırmalığı simide vefa borcumuz var” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İnternetten Para Kazanmak...!! Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates