29 Eylül 2012 Cumartesi

0 Network Nedir


Teknolojinin gelişim göstermesiyle birlikte ortaya çıkan network birden fazla bilgisayarın birbiriyle iletişim kurmasını sağlamaktır. Bilgisayar kullanımını daha fazla yaygınlaştırmak için ve büyük firmalarda network kurulumugerektiren durumlar olduğundan günümüzde network desteğine oldukça fazla ilgi gösterilmektedir. Bulunduğunuz lokasyondaki bilgisayarları birbirlerine bağlayan özelliğe Lan olarak tanımlanmaktadır. Bilgisayarlar da takılı olan Ethernet kartları , network kurulumu için yeterli olmakla birlikte kablosuz olarak ta hizmet vermektedir.
Veri paylaşımlarında kullanılan network üzerine bağlanan bilgisayarların sayısı arttıkça , kullanımın daha sağlıklı olması için kullanılan sisteme server gibi bileşenlerin bağlanması gerekebilir. Network genel amaçlı hizmet etmekle birlikte ofis veya ev ortamlarında  network özellikli yazıcıların kullanımı , bilgisayarınıza düşen faksların birden fazla bilgisayarda görünmesi , tek bir yazılımın birden çok bilgisayar üzerinde kullanılması gibi olanaklar sağlamaktadır.
Bunlarla birlikte network kurulumu için ihtiyacınız olan modem üzerinden ana bilgisayar kurulumu yaparak diğer bilgisayarlar tarafından aynı ağ üzerinden oyun oynama imkanına da sahip olabilirsiniz. Ofis ortamlarında oldukça fazla kullanılan network sistemiyle birlikte altyapının sağlam olması daha hızlı veri alışverişine olanak sağlamaktadır.
Network destekli cihazların kurulumu için ör; Yazıcı , tarayıcı , fax, bilgisayar  buna benzer network destekli cihazların kurulumu için yeterli network altyapısının da kurulu olması gerekmektedir. Türkiye de yavaş yavaş kullanılmaya başlayan ve ilerleyen zamanlarda , daha da gelişim gösterecek olan fiber optik bağlantı ile daha hızlı network sistemiyle çalışma imkanı sağlanacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İnternetten Para Kazanmak...!! Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates