29 Eylül 2012 Cumartesi

0 Diş eTİ


 dişlerin aşırı dökülmesine ve çürümesine neden olmaktadır.Bu sebepten hastakları konusunun hayatımızda önemli yerleri olmalıdır. Hastaların %70′i bu yüzden dişlerini kaybetmektedir.Diş eti hastalığı diyip geçmemek gerekmektedir. Dişleri ve diş etlerini destekleyen dokuların zarar görmesi iltihaplı diş hastalıklarının ortaya çıkmasına sebep olur. Diş eti hastalıklarının erken tedavisi ile hastalar dişlerini kaybetme korkusu yaşamazlar.Diş eti hastalığına sahipseniz bunlara çok dikket etmeniz gerekmektedir.

Diş eti hastalıkları

Diş eti hastalıkları ağız kokusuna da neden olmaktadır. Nefesiniz kokuyor ise diş etleriniz enfeksiyon kapmış olabilir. Sağlıklı diş etleri açık pembe renginde, yüzeyi portakal kabuğu görünümünde, mat, sert kıvamlı, diş ile olan sınırı düzgün ve kanama görülmeyendir. Tüm bunların aksi sizin diş etlerinizde varsa, diş etiniz sağlıksız demektir.
Bir önceki yazımız olan Suyun önemi ? Suyun faydaları başlıklı makalemizde diyette su, günde kac bardak su içmeli ve günlük su ihtiyacı hakkında bilgiler verilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İnternetten Para Kazanmak...!! Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates